شرکت تضامنی

برای شروع یک کسب و کار تازه و ثبت یک شرکت باید با انواع مختلف آن آشنا باشیم و مراحل ثبت شرکت را بشناسیم. اگر بخواهیم یک اسم تجاری را برای خودمان ثبت کنیم ملزم هستیم استعلام ثبت برند را انجام دهیم زیرا اگر برند تکراری را درخواست دهیم شانس موفقیت ما بسیار پایین می آید.
هزینه کارت بازرگانی ، هزینه ثبت برند و استعلام ثبت برند از جمله مواردی است که قبل از ثبت باید پیش بینی شود تا بعد با مشکلات مالی و کسری بودجه مواجه نشویم.
حال به توضیح یکی دیگر از انواع هفتگانه شرکت می پردازیم تا شما را در انتخاب بهتر یاری کنیم.


شرکت تضامنی:
یک شرکت تضامنی به شرکتی اطلاق می شود که با نام مخصوص برای امور تجارتی بین دو نفر یا یک گروه با مسئولیت تضامنی تشکیل می‌ گردد و در صورتی که سرمایه شرکت برای پرداخت تمام قروض شرکت کفاف ندهد هر یک از شرکا مسئولیت کامل پرداخت تمامی قرض ها را به عهده دارند. در صورت به وجود آمدن بدهی در شرکت، طلبکارها می توانند طلب خود را از هر یک از شرکا درخواست کنند و هرچند که مطالبه ی طلب از یکی از شرکا مانعی برای درخواست طلب از دیگر شرکا نیست. البته شریکی که در همچنین موقعیتی طلب بستانکاران را پرداخت کند، این توانایی را دارد که به دیگر شرکاء خود رجوع کند و سهم زیان آنها را به تناسب سرمایه شان در شرکت دریافت نماید. به این سبب در ابتدای تاسیس شرکت باید انتخاب شرکا به دقت صورت پذیرد. با توجه به شرایط این نوع شرکت، شرکت تضامنی از دید مشتریان اعتبار زیادی دارد.
برای شروع مراحل ثبت شرکت تضامنی در ابتدا باید شرکت نامه که به صورت اوراق چاپ شده در اداره ثبت شرکت ها موجود می باشد مطابق قانون تنظیم گردد. تمامیه سرمایه نقدی پرداخت شود و سهم شریکان غیر نقدی به شکل کامل مشخص شود و به آن ها داده شده باشد.
شرکت نامه بسیار ضرورت دارد و قابل تغییر نیست مگر با رضایت کامل تمامی شریکان
به طور معمول شرکت تضامنی هیچ احتیاجی به اساسنامه ندارد. اما در صورتاحتیاج داشتن به آن، به قراری بین شرکا اساسنامه تشکیل می شود.


در شرکت نامه ی شرکت تضامنی ، امور اساسی درج می شود، مواردی مانند:

  • نام شرکت
  • نام هر یک از شرکا
  • موضوع شرکت
  • مدت فعالیت شرکت
  • سرمایه نقدی و یا غیر نقدی هریک از شرکاء با ذکر نام شرکا
  • شرایط تقسیم سود و زیان
  • قوانین مربوط به فوت شرکا و یا انحلال شرکت
  • آدرس شرکت

از نکات مهم در رابطه با نام شرکت تضامنی این است که، اسم شرکت تضامنی در کناره حداقل اسم یکی از شرکا و همچنین نام دیگر شرکا با عناوینی مانند: (و شرکا ) یا (و برادران ) و…. قید شود.
البته ذکر نام شرکت تضامنی به نفع شرکت نیز می باشد زیرا نمایانگر اعتبار و استحکام آن می باشد.
درحالی که شریکی اسم او در نام شرکت گفته شده است، سهم خود را واگذار نماید و یا فوت کند نام او از اسم شرکت خارج می شود و نام شریک دیگری را جایگزین می کنند.
میزان سرمایه، سود و زیان هر یک از شرکا به میزان سهم الشرکه آنها می باشد.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت تضامنی

اشتراک گذاری

دیدگاه خود را وارد نمایید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


شماره تماس