ثبت اختراع

هرگونه محصول نو که حاصل فکر و اندیشه فرد یا افراد باشد و در جهت حل مشکل و یا ارائه راهکار جدید باشد اختراع می گویند. البته همه اختراعات قابل ثبت نیستند و تنها اختراعاتی به ثبت می رسند که همراه با نوآوری باشند و در صنعت کاربرد داشته باشند. ابتکار یعنی ایده ای که قبلا در یک حوزه مطرح نشده و مورد بحث قرار نگرفته باشد و برای مهارت دارندگان آن رشته واضح نباشد.
حال بعد از اینکه یک محصول مبتکرانه و کاربردی اختراع شد وظیفه مخترع چیست؟
فرد باید در اسرع وقت اختراع خود را به ثبت برساند تا متضرر نشود. بعد از مراحل انجام این کار گواهی ثبت اختراع از طرف اداره‌ی مالکیت صنعتی به مخترع در ازای ایجاد یک محصول نو میدهد که این گواهی حق انحصاری را برای مخترع به همراه دارد و مخترع می تواند نسبت به تولید، عرضه برای فروش و صادرات آن اقدام نماید.
طبق قانون پس از ثبت اختراع به دو شکل از این محصول حمایت می شود:
حمایت ایجابی ، این حق را به مخترع می دهد که از نتیجه تراوشات ذهنی خود سود ببرد.
حمایت سلبی ،دیگران را مکلف به احترام گذاشتن به افکار مخترع می نماید به این صورت که هیچ کس حق ندارد برون اجازه مخترع نسبت به تولید و یا کپی برداری از آن نماید.
اولین گام برای اخذ گواهینامه اختراع اظهارنامه اختراع می باشد که به صورت فرم مخصوص می باشد که آنرا از واحد فروش اوراق بهادار در اداره کل ثبت شرکت ها باید تهیه نمود و طبق قوانین خاصی که برای پر کردن ان در نظر گرفته شده است باید پر شود و به اداره مربوطه ارئه شود.

ثبت برند برای اختراع:

البته ممکن است مخترع بخواهد برای محصول خود برند و یا نام تجاری ثبت نماید که در این صورت باید اقدام به ثبت برند برای شخص حقیقی نماید. شاید مخترع توانایی مالی برای تولید محصول و حتی هزینه ثبت برند را نداشته باشد و نیاز به حامی مالی داشته باشد.

گاهی بعضی شرکتها برای بهره مندی بیشتر درخواست همکاری به مخترع را می نمایند و هزینه های تولید و هزینه ثبت برند را متقبل می شوند که این کار ها باید بعد از مراحل ثبت شرکت انجام شود. برای اطلاع از هزینه ثبت برند ، کارت بازرگانی، مراحل ثبت شرکت با بینش ثبت تماس بگیرید.

اشتراک گذاری

دیدگاه خود را وارد نمایید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


شماره تماس