اساسنامه چیست؟

شاید خیلی افراد در ابتدای کار ثبت شرکت اطلاعات زیادی در مورد اساسنامه، کارت بازرگانی ، علامت تجاری، رتبه بندی شرکت، کد اقتصادی و خیلی موارد دیگر مربوط به شرکت نداشته باشند و همین بی اطلاعی آنها را به دردسر انداخته و موجب خسارات و ضرر و زیان های حاصل از جریمه ها شوند. در این نوشته مختصری در مورد اساسنامه و موارد لازم الاجرا در آن می پردازیم.

اساسنامه چیست؟

شرکت های تضامنی، با مسئولیت محدود، نسبی شرکت نامه دارند در صورتیکه اساسنامه رکن اصلی شرکت های سهامی و تعاونی است. تمامی شرکت های سهامی موظف به داشتن اساسنامه هستند. در اساسنامه روابط بین شرکا، حدود اختیارات مجمع های عمومی، حدود اختیارات هیات مدیره را تعیین می نماید. اساسنامه در واقع سندی است که به شرکت هویت و اعتبار می بخشد و همه اعضای شرکت باید تمامی مواد آن را رعایت و اجرا نمایند.

اساسنامه شامل چه مواردی است؟

اساسنامه مطبق رای موسسین و اکثریت سهامداران تنظیم می گردد ولی مواردی را قانون تعیین کرده که باید حتما در آن ذکر گردد. این موارد شامل: نام شرکت، موضوع شرکت، مدت زمان فعالیت شرکت، مرکز اصلی شرکت(نشانی)، میزان مبلغ سرمایه، تعداد سهام و ذکر تعداد بانام و بی‌نام و مبلغ اسمی سهامها، مبلغ پرداخت‌شده هر سهم، نحوه انتقال سهام ها به یکدیگر، اوراق قرضه، افزایش و یا کاهش سرمایه، مجمع عمومی واختیارات، مدیران شرکت، وظایف مدیران، نحوه تعیین جانشین مدیر(در صورت فوت، استعفا یا عزل شدن)، سهام تضمینی، بازرسان، نحوه انتخاب بازرسان و حدود وظایف آنان، سال مالی، نحوه انحلال اختیاری شرکت، نحوه تغییر اساسنامه می باشند.
می توانید هرگونه سوال در رابطه با کد اقتصادی ، کارت بازرگانی ، ثبت برند و رتبه بندی را با مشاوران زبده ی ثبت بینش مطرح نمایید.

اشتراک گذاری

دیدگاه خود را وارد نمایید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


شماره تماس